17 mei 2023 – Widem Logistics opent nieuw fulfilment center in Calderara di Reno, Bologna, Italië. Met een focus op nabijheid, duurzaamheid en innovatie, is dit nieuwe gebouw een mijlpaal voor klanten, medewerkers en Widem Logistics zelf.

Strategische locatie

De locatie van het nieuwe fulfilment center in Calderara Di Reno in Bologna is geen toeval. Met minder dan 3 uur rijden naar 50% van de Italiaanse bevolking stelt het Widem Logistics in staat om snel en efficiënt distributie te organiseren met beperkte leveringstijden.

Bovendien grenst de nieuwe faciliteit aan de luchthaven van Bologna waardoor er maximaal gebruikt gemaakt kan worden van luchtvracht voor nationale en internationale zendingen. Deze nabijheid versterkt de logistieke capaciteit van Widem Logistics.

Widem Italië

“Door ons fijnmazig internationaal netwerk zitten we altijd dichtbij de klant. Dit nieuwe gebouw, op maximaal 3 uur rijden van 50% van de Italiaanse bevolking, beperkt de last mile delivery. Op die manier zorgen we voor zowel duurzaam transport als voor operationele efficiëntie voor onze klanten.”

Yvan Vande Ghinste, CEO van Widem Logistics

Duurzaamheid en innovatie

Door gebruik te maken van innovatieve technologieën en duurzame materialen, combineert het gebouw de behoefte van een modern fulfilment center met de expliciete vraag naar duurzaam ondernemerschap. Enkele voorbeelden:

  • Door middel van zonnepanelen wordt optimaal gebruik gemaakt van de natuurlijke bron van zonlicht, waardoor het gebouw grotendeels zelfvoorzienend is in zijn energiebehoeften.
  • Er worden warmtepompen ingezet om te zorgen voor efficiënte verwarming en koeling van het gebouw.
  • Het regenwater wordt opgevangen en gebruikt om de faciliteit van water te voorzien.

Dit alles vermindert niet alleen de ecologische voetafdruk van het gebouw, maar draagt ook bij aan lagere operationele kosten op lange termijn.